Μυτιλήνη: Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με πλήθος κόσμου (video)

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την ηλιόλουστη προκυμαία της Μυτιλήνης, για να παρακολουθήσει τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και όλες τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Μυτιλήνη: Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με πλήθος κόσμου (video)Μυτιλήνη: Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με πλήθος κόσμου (video)

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης ενώ στο χώρο των επισήμων βρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος,  ο Αντιπρόεδρος της βουλής βουλευτής νομού Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης καθώς οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου στο μήνυμά του τόνισε: “Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές της ελευθερίας του 40. Και η φετινή επέτειος αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21. Ο συσχετισμός είναι προφανής. Καταδεικνύει τους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία. Είμαστε έτοιμοι για κάθε αγώνα κατά του ολοκληρωτισμού, όποια μορφή και αν έχει απ’ όπου και αν προέρχεται. Χρόνια πολλά!”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς στο μήνυμά του τονίζει: “Η 28η Οκτωβρίου έρχεται κάθε χρόνο να μας υπενθυμίσει εκείνη την ανεξίτηλη εποποιία του ελληνικού λαού που πρώτα συνέτριψε τον ιταλικό φασισμό και μετά αντιστάθηκε ηρωικά στο τέρας της ναζιστικής πολεμικής μηχανής. Είναι η επέτειος που μας καλεί κάθε φορά να υπερασπιζόμαστε αταλάντευτα την εθνική κυριαρχία της χώρας μας με όπλο τις επιταγές του διεθνούς δικαίου και να επιδιώκουμε για εμάς και τις γειτονικές μας χώρες την ειρήνη, τη σταθερότητα, τη συνανάπτυξη. Αλλά είναι και η επέτειος που μας παρακινεί και μας πεισμώνει να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τη μάχη ενάντια στο δηλητήριο του νεοφασισμού που εχθρεύεται τη ζωή και την ελευθερία κάθε ανθρώπου σε αυτή τη χώρα.”

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η 28η Οκτωβρίου κάθε έτος αποτελεί ορόσημο για κάθε Έλληνα ως Ημέρα Μνήμης, και απότισης φόρου τιμής στους ήρωες του 1940. Είναι ημέρα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τις λαμπρές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας που έγραψαν οι πρόγονοί μας με τον αγώνα τους κατά του Φασισμού. Είναι ανάγκη και υποχρέωση εκ μέρους μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τις νεότερες γενιές για την αξία του «ΟΧΙ» σε ότι περιορίζει την ελευθερία ,την ακεραιότητα της πατρίδας και τη Δημοκρατία. Ο αγώνας είναι συνεχής και καθημερινός με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που μας αξίζει. Χρόνια πολλά στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ελλάδα. Ζήτω το ΟΧΙ. Ζήτω το Έπος του ’40. Ζήτω το Έθνος.»

Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, που λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνταν παρελάσεις, η προκυμαία της Μυτιλήνης γέμισε με μικρούς και μεγάλους. Αν και ήταν υποχρεωτική η χρήση της μάσκας αρκετοί ήταν αυτοί που δεν υπάκουσαν στα μέτρα.

Μυτιλήνη: Μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με πλήθος κόσμου (video)

Στο εσωτερικό του λιμανιού της Μυτιλήνης “παρέλασαν” τα ιστιοπλοϊκά σκάφη με τους μικρούς ιστιοπλόους από τη Λέσβο και τη Χίο, που συμμετείχαν στον αγώνα, “Νίκος Κουκλέλης Cup”, το οποίο διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος