Μυτιλήνη: Εργατική Πρωτομαγιά με συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει αύριο στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, στην οποία συμμετέχουν φορείς, κόμματα, σωματεία και οργανώσεις.

«Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας» τονίζει σε ανακοίνωση του το Εργατικό  Κέντρο Λέσβου.

Μεταξύ των αιτημάτων όπως τονίζει «είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,
  • αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
  • κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
  • διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα
  • Μείωση των εισιτηρίων σε πλοία και αεροπλάνα καθώς και του κόστους μεταφοράς προϊόντων. Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις των τελευταίων ετών καθώς και τις ανάγκες των νησιωτών και πρέπει άμεσα να καταβληθεί».

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχουν, η  Εκτελεστική Γραμματεία Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου καθώς και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, θα συμμετέχουν το συγκρότημα Grup Yorum και ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με το τέλος της συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, αντιπροσωπεία  σωματείων και φορέων θα  καταθέσουν στεφάνια στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στον Μακρύ Γιαλό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος