Μυτιλήνη: Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία (video)

Με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, πορεία προς το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης και κατάθεση στεφάνων, τιμήθηκε στη Μυτιλήνη η Εργατική Πρωτομαγιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά, o Φώτης Κολαράς, Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, η Δήμητρα Νιαβή, μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Σταύρος Μαντατής, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας, η Στέλλα Γανωτή, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών, ο Νίκος Μπουλμπούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, ο Νίκος Χρυσάφης, μέλος του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και ο Θοδωρής Ασλανίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στη Πλατεία Σαπφούς, συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου και η Κοινότητα Μεταναστών-Αλβανών Λέσβου.

Μουσική έπαιξαν, ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης και το συγκρότημα Grup Yorum.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ Γιαλό, όπου αντιπροσωπεία σωματείων και φορέων κατέθεσαν στεφάνια, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Σε δηλώσεις της, η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα τόνισε: «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι το καλύτερο δίδαγμα για να αντιληφθούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τη δύναμή τους και να παλέψουν ενάντια στις αιτίες, που γεννούν τον πόλεμο, την φτώχεια, την προσφυγιά και την εξαθλίωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος