Μητροπολίτης Λήμνου: «Οι περισσότεροι αρνητές κληρικοί το έχουν πληρώσει – Χάνουν δικούς τους ανθρώπους από τον κορονοϊό» (audio)

«Οι αρνητές κάνουν μεγάλο κακό. Δεν διαχωρίζω το ποίμνιο μου, όμως λόγω του εγωισμού τους δεν έχουν ταπείνωση και κάνουν μάθημα πίστεως σ’ ένα ιερέα. Ο εγωισμός τους εκφράζει σε απόλυτο βαθμό το λάθος τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, με αφορμή περιστατικό στο Ναό Ευαγγελιστρίας στο Μούδρο Λήμνου όπου ανώνυμοι αρνητές του κορονοϊού επιτέθηκαν κατά του ιερέα, μέσω ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων του Ναού.

Οι αρνητές αντέδρασαν στις συμβουλές που έδωσε ο ιερέας από άμβωνος, όπου καλούσε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να φορούν μάσκα.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, αναφερόμενος στον ιερέα τόνισε ότι «Είναι ένας από τους καλύτερους κληρικούς του νησιού, είναι μορφωμένος, ήταν εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια πριν χειροτονηθεί και έχει δώσει δείγματα γραφής, συμπεριφοράς, συνειδήσεως της ευλαβείας του. Είναι υποχρεωμένος να τηρεί το νόμο και αυτό δεν είναι επιλογή του».

Αίσθηση όμως προκαλούν τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος για τους αρνητές κληρικούς: «Οι περισσότεροι αρνητές κληρικοί το έχουν πληρώσει. Πεθαίνουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Ήθελα να ήξερα πως αισθάνονται που απαγόρευσαν σε δικά τους πρόσωπα να κάνουν το εμβόλιο και αυτά τα πρόσωπα πέθαναν. Ήθελα να ήξερα πως συνεχίζουν να λειτουργούν, πως αισθάνονται οι ίδιοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος