Μηταράκης: Στόχος η εύρεση μόνιμης λύσης για το ΦΠΑ των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού

Για τις ενέργειες της κυβέρνησης, στην προσπάθεια εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο ΦΠΑ των 5 νησιών, που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Παραγωγικών Φορέων, καθώς και τους Βουλευτές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και φορείς του Βορείου Αιγαίου, η οποία είχε ως βασικό θέμα «την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση να αφορά και την Λέρο και την Κω, παρά το γεγονός ότι υπό κανονικές συνθήκες, με τους αριθμούς των αιτούντων άσυλο που έχουν σήμερα, δεν θα έπρεπε να δικαιούντο μειωμένο ΦΠΑ.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στη ουσιαστική μείωση των ροών στα νησιά η οποία αγγίζει το 90% αλλά και την αποσυμφόρηση, καθώς από 41.000 διαμένοντες στα ΚΥΤ πέρυσι, φέτος καταγράφονται 11.000.

Επιπλέον, ο Νότης Μηταράκης επεσήμανε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, στα ελληνικά νησιά έφτασαν 798 άτομα, ενώ ο αριθμός την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ήταν 7.328.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος