«Η μεγάλη απάντηση στην ανασφάλεια και τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης στο Αιγαίο είναι η νεολαία μας, η μάθηση, το δημιουργικό σχολείο, η δημοκρατία.
Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφτηκαν οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους την Πέμπτη 19-4-2018 από το Γυμνάσιο Φούρνων, στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας του Ιδρύματος της Βουλής. To Γυμνάσιο Φούρνων συμμετέχει κατόπιν επιλογής στο πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής «Φιλοξενία» για μαθητές και μαθήτριες απομακρυσμένων Γυμνασίων της χώρας. Μετά από εισήγηση των βουλευτών τους, φέτος επελέγησαν σχολεία από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Σάμου και Ραχών Ικαρίας. Τα παιδιά από το Γυμνάσιο Φούρνων ξεναγήθηκαν στις αίθουσες της Βουλής και στις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος, με έμφαση στην έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τους μαθητές και τους καθηγητές από το Γυμνάσιο Φούρνων υποδέχθηκε ο Βουλευτής ν. Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης. Ακολούθησε συζήτηση για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στην Αίθουσα της Γερουσίας.
Στη συνέχεια, τη Βουλή επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Σάμου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, την Κυριακή 22-4-2018. Μαζί με το Βουλευτή ν. Σάμου επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου στην Αίθουσα της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση. Ο γόνιμος διάλογος με τους μαθητές και τους καθηγητές για μια σειρά από θέματα, όπως η δημοκρατία, η παιδεία, το εκπαιδευτικό σύστημα και οι ακαδημαϊκές δυνατότητες είναι σημαντικός και υπήρξε δέσμευση από τον κ. Σεβαστάκη να συνεχιστεί μέσα από μια σειρά προγραμματιζόμενων δράσεων με γνώμονα την πρόοδο των μαθητών των νησιών μας και την εμβάθυνση στη δημοκρατία ως θεμελιώδη όρο για την πνευματική αναγέννηση του τόπου μας».
Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
