Με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε στη Λέσβο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Λέσβο συναντήθηκε σήμερα (11/07/2021) ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που βρίσκεται στη Λέσβο για το 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ όποου πάνω από 3.000 νέοι και νέες βρίσκονται στο νησί.

Κατά τη συνάντησή του το πρωί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου,  ο Κώστας Μουτζούρης έθεσε το αίτημα να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου , και όχι μόνο στα πέντε προσφυγόπληκτα νησιά συνδέοντάς το με την παρουσία των προσφυγικών δομών.

Με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε στη Λέσβο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα συζήτησαν και με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη. Ο κ. Κύτελης  αναγνώρισε ότι οι 3.000 νέοι της ΚΝΕ μέσα στην πόλη, επέδειξαν παραδειγματική πειθαρχία στα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά και στον ιστορικό χώρο του άλσους  Τσαμάκια όπου κατέλυσαν οι κατασκηνωτές.

Με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε στη Λέσβο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τα προβλήματα κυρίως με την έλλειψη μόνιμου προσωπικού έθεσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος , καθώς, όπως ανέφερε, από τους 150 εργαζόμενους που πήρε «προίκα» ο νεοσύστατος δήμος πριν από δύο χρόνια, έχουν μείνει 130 λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Ο Ταξιάρχης Βέρρος δώρησε στον Δημήτρη Κουτσούμπα μια κασετίνα με εκλεκτά προϊόντα της ομάδας LesvosGourmet.

Με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε στη Λέσβο ο Δημήτρης Κουτσούμπας  Με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε στη Λέσβο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Υποχρέωση μου να έρθω να συζητήσουμε τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας . Ως κόμμα ασκούμε πίεση τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και διοχετεύουμε τη δυναμικότητά μας στην ανάπτυξη κινημάτων από το λαό για να παλέψει για τα θέματα αυτά. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνονται αρμοδιότητες όμως με ελλειπή χρηματοδότηση, ενώ τα χρήματα δεν διοχετεύονται για τις λαϊκές ανάγκες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης.” Τον Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τις επισκέψεις του στο νησί, συνόδευαν η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα , οι επικεφαλής της ΛΑΣ σε Περιφέρεια και Δήμους και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος