Μήνυμα αδελφοσύνης των λαών στην μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη παρουσία των ΓΓ του ΚΚΕ Ελλάδας και Τουρκίας

Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση της ΚΝΕ σήμερα στη Μυτιλήνη στην προκυμαία,  στο πλαίσιο του 30ου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της κομμουνιστικής νεολαίας όπου χαιρέτισαν οι Γενικοί Γραμματείς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και Τουρκίας. Μια συνάντηση στη Λέσβο υψηλού συμβολισμού με την  παρουσία των δύο γενικών γραμματέων των αδελφών κομμάτων των δύο χωρών. Μια συνάντηση στο Αιγαίο “σε μία περιοχή που σημειώνεται όξυνση των αντιθέσεων που εγκυμονεί κινδύνους για τους δύο λαούς, όμως είμαστε εδώ για να πούμε ότι οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν” σημείωσε ο Νίκος Αμπατιέλος γραμματέας του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ.

Μήνυμα αδελφοσύνης των λαών στην μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη παρουσία των ΓΓ του ΚΚΕ Ελλάδας και Τουρκίας

Πάνω από 3.000 νέοι και νέες έχουν φτάσει στο νησί για την ετήσια συνάντηση  της κομμουνιστικής νεολαίας και συμμετείχαν στην αποψινή πολιτική εκδήλωση.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας «Το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, συμπλήρωσε τρεις δεκαετίες δίνοντας το μήνυμα συντροφικότητας, αλληλεγγύης της νεολαίας και δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος τόπος από το κόκκινο νησί της Λέσβου που έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία του αγώνα. .. Από τη Λέσβο στέλνουμε το μήνυμα του διεθνισμού των λαών απέναντι σε εκείνους που απειλούν να συντρίψουν τις ζωές τους. Εχθρός του λαού είναι ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια αλλά οι δύο λαοί μπορούν να χαράξουν άλλο τρόπο ανάπτυξης φτάνει να καταλάβουν τη δύναμη τους και να στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο»

Μήνυμα αδελφοσύνης των λαών στην μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη παρουσία των ΓΓ του ΚΚΕ Ελλάδας και Τουρκίας  Μήνυμα αδελφοσύνης των λαών στην μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη παρουσία των ΓΓ του ΚΚΕ Ελλάδας και Τουρκίας

Ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΠ) Κεμάλ Οκουγιάν σημείωσε «δε μας χωρίζει το Αιγαίο, δεν μας χωρίζουν αυτά τα νερά αλλά το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός που προσπαθούν να διχάσουν και να σπείρουν το μίσος μεταξύ των εργατών των δύο λαών.»

Στο τέλος της ομιλίας του ο ΓΓ του ΚΚΤ κάλεσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για να του απονείμει  το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί». Πρόκειται για ένα βραβείο στο όνομα του Μουσταφά Σουπχί, του Τούρκου επαναστάτη και ιδρυτή του ΚΚΤ, που δολοφονήθηκε μαζί με τους 14 συντρόφους του το 1921 από το αστικό κράτος .Η ΚΕ του ΚΚΤ αποφάσισε  για τα 100 χρόνια ίδρυσης του κόμματος στη γείτονα χώρα, να δίδεται το βραβείο αυτό κάθε χρόνο γοια να τιμώνται όσοι έχουν συμβάλει στην πάλη του κομμουνιστικού κόμματος . Το πρώτο  βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί» απενεμήθη στο Δημήτρη Κουτσούμπα  για τη στενή πολιτική συνεργασία και τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Μήνυμα αδελφοσύνης των λαών στην μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη παρουσία των ΓΓ του ΚΚΕ Ελλάδας και Τουρκίας

Μετά το πέρας της πολιτικής συγκέντρωσης οι 3.000 και πλέον νέοι και οι φίλοι του κόμματος κατευθύνθηκαν στα Τσαμάκια όπου έχει στηθεί η κατασκήνωση του διημέρου και διοργανώνονται πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σήμερα το Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ’ τη ζωή δεν είναι…».

Αξίζει να σημειωθεί οτι παρά τον όγκο των συγκεντρωμένων τηρούνταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, και όλοι φορούσαν μάσκες .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος