Μαρία Κομνηνάκα: Ζητά την άμεση αποκατάσταση των σχολείων της Σάμου που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό

Την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των σχολείων της Σάμου, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 30ης του Οκτώβρη του 2020 ζητά από τον υπουργό υποδομών και Μεταφορών η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από το φονικό σεισμό στη Σάμο η βουλευτής αναφέρεται στις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν τα σχολικά κτίρια και οφείλονται εκτός από στον σεισμό στην ελλιπή συντήρηση λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Η κ. Κομνηνάκα κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, επισημαίνει ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες που αφορούν σχολεία που είχαν κατηγοριοποιηθεί ως και την κατηγορία Γ σε σχέση με τις ζημιές που είχαν υποστεί αλλά η αποκατάσταση των ζημιών προχωρά με βραδείς ρυθμούς.

Όσον αφορά σε σχολικές μονάδες που είχαν ενταχθεί στις κατηγορίες Δ και Ε, δηλαδή αυτά που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ενώ δεν έχει προχωρήσει τίποτα άλλο.

Για όλους αυτούς τους λόγους η κ. Κομνηνάκα ρωτά τον αρμόδιο υπουργό πότε θα δοθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων και να επιστρέψουν οι μαθητές σε αυτά με ασφάλεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος