Λήμνος: Μαζική απεργιακή κινητοποίηση στη Μύρινα

Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση της 24ωρης γενικής απεργίας στην οποία καλούσαν: το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου, ο ΣΕΠΕ Λήμνου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, ο Σύλλογος ΟΤΑ Λήμνου,  ο Σύλλογος Εστίασης και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Λήμνου, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου και το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου. 

Στο κάλεσμα των Σωματείων για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, που ήταν προγραμματισμένη στις 10 το πρωί στο Λιμάνι της Μύρινας, ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, πολίτες της Λήμνου που έδωσαν πνοή και παλμό στην συγκέντρωση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Κατσιγιανόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, ο Νίκος Πλάντζος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Πινάκος, εκπρόσωπος του Παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου.

Λήμνος: Μαζική απεργιακή κινητοποίηση στη Μύρινα

Ακολούθησε πορεία μέσα από την κεντρική αγορά της Μύρινας, όπου διαπιστώθηκε ότι συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων ήταν κλειστά, συμμετέχοντας στην απεργία, μέχρι το Γυμνάσιο Μύρινας όπου και ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή του, το ΝΤ Λήμνου της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει “τη στάση του λαού της Λήμνου, που με την πολυπληθή του παρουσία στην σημερινή κινητοποίηση, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν ανέχεται τον εμπαιγμό όλων των κυβερνήσεων που χρόνια τώρα αδιαφορούν γι’ αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι το πρώτο και κύριο μέλημα τους: η ευημερία και η ασφάλεια του λαού! Αντίθετα, παίζουν διαχρονικά τις ζωές μας κορώνα – γράμματα, για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων! Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει, και θα την σταματήσουμε!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος