Λήμνος: Έργο μαθητών του ΓΕΛ Μούδρου σε κατάλογο της UNESCO για την εκπαίδευση

Το έργο των μαθητών/τριών του σχολείου ΓΕΛ Μούδρου “TRASH ART”, ένα έργο τέχνης από σκουπίδια, έχει επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στις ενημερώσεις που αφορούν στο Δίκτυο ESD-Net 2030-παγκόσμιο δίκτυο σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (newsletter, social media, etc.) της UNESCO.

Το έργο είχε υλοποιηθεί το 2021 στο πλαίσιο της καμπάνιας “Trash Hack” από τους μαθητές και τις μαθήτριες: Κριστιάνα Σέχου, Μάριο Φίκαρη, Χριστίνα Παππά, Σταυρούλα Μαρία Στενού και Νικολέττα Δήμου, που σήμερα φοιτούν στη Γ΄ τάξη του Λυκείου. Συγκεκριμένα αποτυπώνει μία γοργόνα κατά το πρότυπο της γοργόνας της Κοπεγχάγης (έμπνευση από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν). Η ουρά της καθώς και η παραλία γύρω της κατασκευάστηκαν από μικρά σκουπίδια από τα περιτυλίγματα όσων καταναλώνονται στη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων, με επεξεργασία που έγινε από τα ίδια τα παιδιά.

Λήμνος: Έργο μαθητών του ΓΕΛ Μούδρου σε κατάλογο της UNESCO για την εκπαίδευση

Η κ. Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνδεδεμένων σχολείων ASPnet Ελλάδας, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Μούδρου για τη δράση και τη διάκρισή τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Γενικό Λύκειο Μούδρου από το 2021 με συντονίστρια για το σχολείο την εκπαιδευτικό, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος