Λήμνος: Εκδήλωση του ΓΕΛ Μούδρου για την Ημέρα της Ευρώπης

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου, Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Θέμα της εκδήλωσης «Από το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης στον εφιάλτη του πολέμου».

Λήμνος: Εκδήλωση του ΓΕΛ Μούδρου για την Ημέρα της Ευρώπης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, προηγήθηκε καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μούδρου και Senior Ambassador, κ. Καραγιάννη Στυλιανό, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Επάρχου Λήμνου, κ. Βλάττα-Λαμπρινού Άγγελου. Προβλήθηκαν videos με μηνύματα προς τους μαθητές του σχολείου των Ευρωβουλευτών κ.κ. Ασημακοπούλου Άννα Μισέλ και Μεϊμαράκη Ευάγγελου. Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ.

• Γρηγορίου Παναγιώτης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

• Χρυσοχόου Δημήτρης, καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με απευθείας σύνδεση ο Ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης Κώστας, που μας μετέδωσε το κλίμα που επικρατεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τα πρόσφατα γεγονότα και μοιράστηκε μαζί με τους μαθητές τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα.

Οι Junior Ambassadors του ΓΕ.Λ.Μούδρου Άντον Παυλίνα, Κιουρανάκη Μαρία παρουσίασαν την Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό, με ιδιαίτερα αναφορά στην περίπτωση της Ουκρανίας. Εθελοντικά δούλεψε για την εργασία και η μαθήτρια της Β΄Λυκείου Κοτσιλίτη Παναγιώτα. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της αφίσας etwinning και του βίντεο που δημιουργήθηκε από τα σχολεία πρέσβεις ενάντια στον πόλεμο και παρουσιάστηκε από τις μαθήτριες Καλτσή Σταυρούλα και Σουσαλή Παρασκευή, Junior Ambassadors της Α΄Λυκείου, το διακριθέν έργο της Στέλλας Αφιώνη, μαθήτριας της Α΄Λυκείου, στον διαγωνισμό «Ειρήνια τόξα».

Τέλος, οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» Μαυρολάμπαδου Ελισάβετ και Ταρσή Ειρήνη συμμετείχαν με την παρουσίαση ενός αναμνηστικού λευκώματος για τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις του 20ου και 21ου αιώνα και τις συνέπειές τους και με ένα ποίημα της τελευταίας για τη φρίκη του πολέμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος