Λήμνος: Δράσεις κοινωνικής προσφοράς από το ΙΕΚ

Μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο δίνουν σπουδαστές και εκπαιδευτικοί του ΙΕΚ Λήμνου, όπου χάρη στην πρωτοβουλία της Διευθύντριας Ιουλίας Λυγδά συνδράμουν έμπρακτα στις ευάλωτες, κυρίως ομάδες, του νησιού.

Οι δράσεις αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία του δημόσιου ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ συνεχίστηκαν δυναμικά και κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου.

140 πασχαλινά γεύματα αγάπης μαγείρεψαν οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ και προσφέρθηκαν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ ανάλογες προσφορές έγιναν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου και στο Γηροκομείο Λήμνου σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

Λήμνος: Δράσεις κοινωνικής προσφοράς από το ΙΕΚΤο ΙΕΚ Λήμνου, συνεργάζεται για όλες αυτές τις δράσεις με Δήμο Λήμνου, με το Νοσοκομείο Λήμνου, το παράρτημα Λήμνου του Ερυθρού Σταυρού, με το ξενοδοχείο Limnos Village και με επιχειρήσεις του νησιού, ενώ επίκειται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Είναι χαρά μας να προσφέρουμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας μαζί με τους σπουδαστές μας και τους εκπαιδευτικούς, που έχουν δείξει με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Διευθύντρια του ΙΕΚ Ιουλία Λυγδά.

Στο ΙΕΚ Λήμνου φοιτούν 52 σπουδαστές ενώ υπάρχουν 6 ειδικότητες: τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας σεφ, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων, τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, βοηθός φυσικοθεραπείας και φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος