Ένας θεσμός που πραγματοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στη Λέσβο, το «OuzoFest», ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η πρώτη «στάση», ήταν το Σάββατο 8 Ιουλίου στα Λαδάδικα Μυτιλήνης στις 8 το βράδυ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου για τον θεσμό, ο πρόεδρος του συλλόγου ποτοποιών αποσταγματοποιών Λέσβου Χρήστος Μητσάκης απεύθυνε κάλεσμα στους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται «να δοκιμάσουν τα ούζα της Λέσβου. Στην πρώτη μας εκδήλωση στη Μυτιλήνη κεράσαμε ούζο σε όσους επισκέφτηκαν τα περίπτερά μας και απαντήσαμε σε ερωτήσεις τους σχετικά με την παραγωγή, την απόσταξη αλλά και την παράδοση του ούζου.»
Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβληθεί το παραδοσιακό αυτό προϊόν της Λέσβου αλλά και η ποικιλία που υπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω στο νησί αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 16 ενεργά αποστακτήρια, τα οποία συνολικά έχουν 40 διαφορετικές ετικέτες ανάλογα με τις ποικιλίες, ώστε να καλύπτεται και ποιο απαιτητικός ενδιαφερόμενος – λάτρης του ούζου. Τα αποστακτήρια αυτά παράγουν το 55% του ούζο που καταναλώνεται στην Ελλάδα ετησίως και πραγματοποιούν εξαγωγές σε πάρα πολλές χώρες.
Οι επόμενες «στάσεις» που θα πραγματοποιήσει το «OuzoFest 2016» είναι στις 16/7 στον Μόλυβο στο λιμάνι και το κλείσιμο του φεστιβάλ στις 23/7 στο Πλωμάρι στην Μαρίνα.
Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Γεωργούση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος