Οι θεατρικές ομάδες του Αναγνωστηρίου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» της Αγιάσου και του Θεατρικού Εργαστηριού του Δήμου Λέσβου ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν την κοινή παράσταση των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Μια γυναίκα μόνη».
Στο «Μια Γυναίκα Μόνη», συναντάμε μια νοικοκυρά, την κατ’ εξοχήν νοικοκυρά, η οποία έχει τα πάντα στους κόλπους της οικογένειάς της εκτός από το σημαντικότερο: τον σεβασμό, το να της συμπεριφέρονται οι άντρες στο σπίτι ως έναν άνθρωπο με προσωπικότητα : ένα άτομο, και να γίνεται σεβαστή ως τέτοια, να μην χρησιμοποιείται μόνο ως σεξουαλικό αντικείμενο και ως υπηρέτρια χωρίς μισθό και σύνταξη.
Στο έργο αυτό υπάρχουν οι μελαγχολίες και οι απελπισίες των γυναικών και παράλληλα περιλαμβάνονται πολλές κοινοτοπίες για την κακώς χρησιμοποιούμενη σεξουαλικότητα τους και για τον «μη σεβασμό» των αντρών προς εκείνες. Ένας συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα και μας κάνει να σκεφτούμε εκ νέου τη θέση της γυναίκας στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιβαλιώτου, σκηνικά Ανδρομάχης Βουγιούκα, Βαγγέλη Λουίζου και Τάσου Χατζέλλη, σχεδιασμό φωτισμών Θέμι Χατζηλάμπρου, ηχητικά Πέγκυς Χατζημιχαήλ και αφίσα και φωτογραφίες Σταμάτη Γιαννάκη.
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι Γιώτα Μαϊστρέλλη, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Βάσω Χοχλάκα και Εύα Γιαννίκου.
Οι παραστάσεις θα δοθούν από Τετάρτη 7 Ιουνίου καθημερινά ( με ώρα έναρξης 9 το βράδυ) μέχρι και Κυριακή 11 Ιουνίου στο θεατράκι του Δήμου Λέσβου , στην Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στη Χρυσομαλλούσα με δωρεάν είσοδο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος