Λέσβος: Στο Λεπέτυμνο θα περπατήσει την Κυριακή ο ΟΡΕΙΑΣ

Συνεπής στο ραντεβού του κάθε Κυριακή ο περιπατητικός σύλλογος ΟΡΕΙΑΣ της Λέσβου διοργανώνει πεζοπορικές διαδρομές στις ομορφιές της λεσβιακής υπαίθρου.

Αυτή την Κυριακή δύο ομάδες πεζοπόρων θα περπατήσουν στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου σε δύο διαδρομές, με κοινή αφετηρία και κοινό τερματισμό. Η 1η ομάδα θα ακολουθήσει μια απαιτητική διαδρομή με μεγάλες κλίσεις. Με εκκίνηση τη Συκαμιά, θα ανέβει στην κορυφή Βίγλα του Λεπετύμνου, έπειτα θα κατηφορίσει προς Χάλικα για να τερματίσει στην ταβέρνα της Σκάλας Συκαμιάς .

Η 2η ομάδα θα πεζοπορήσει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, προς Μαρόνια, θα περάσει από την Πηγή Κρήτα και το Χάλικα για να φτάσει στο χωριό Λεπέτυμνο. Από εκεί θα οδηγηθεί και εκείνη στον τερματισμό, στην ταβέρνα της Σκάλας Συκαμιάς. Η διαδρομή της 1ης ομάδας θα είναι απαιτητική, θα διανύσει το μέγιστο 12 χλμ με τη μέγιστη διάρκεια της πεζοπορίας να είναι 4-5 ώρες. Η διαδρομή της 2ης ομάδα θα είναι εύκολης προς μέτριας δυσκολίας, περίπου 10 χλμ και διάρκεια περίπου 3:30 ώρες. Καμία δε θα είναι κυκλική. Απαραίτητα το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας και για σιγουριά δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες.

Σημείο συνάντησης την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 09:00 στο My Market απ’ όπου θα ξεκινήσει λεωφορείο προς τη Συκαμιά

Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς του κορονοϊού, θα γίνουν δεκτές  δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών) ή PCR. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος