Λέσβος: Σε κατάληψη της διοίκησης προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Βοστάνειου

Δε δόθηκε λύση στην καταβολή των χρημάτων που από το 2014 το υπουργείο Υγείας χρωστά σε εργαζόμενους του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και κατάληψη των γραφείων της διοίκησης θα πραγματοποιήσει από την έναρξη της βάρδιας στις 7:00 το πρωί ο σύλλογος εργαζομένων.   Το υπουργείο οφείλει εδώ και δύο χρόνια σε πάνω από 350 εργαζόμενους του νοσοκομείου  92.000 ευρώ από αργίες, νυχτερινά κ.τ.λ του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2014. Έκτοτε δεν έχει δει σοβαρά την υπόθεση το Υπουργείο Υγείας και οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους.

Αρνητική απάντηση από τη διοίκηση

Ο σύλλογος εργαζομένων ζήτησε από τη διοίκηση να πληρωθούν τα χρήματα αυτά από ιδία έσοδα του νοσοκομείου κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό στη χθεσινή γενική συνέλευση του Βοστάνειου που τέθηκε το θέμα . Μετά και από αρνητική εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας αφού δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο , η διοίκηση απάντησε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα χρήματα αυτά.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κώστας Κουτσοβίλης τόνισε ότι « φέτος από τα χρήματα για τις υπερωρίες περισσεύει ένα ποσό των 100.000 ευρώ, θα μπορούσε λοιπόν με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο να επιτρέψει την πληρωμή με αυτά τα χρήματα των οφειλών του  ’14. Δεν είναι οικονομικό το θέμα απλά πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί από το υπουργείο και επειδή αρκετή υπομονή κάναμε άλλο τρόπο από τις κινητοποιήσεις δεν έχουμε πια για να ασχοληθούν με το θάμα μας.»

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος