Λέσβος: “Δια πυρός 2022” στο βουνό της Αμαλής (βίντεο)

Στο δάσος της Αμαλής που έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές το 2000, το 2006 και  το 2015, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, άσκηση μεγάλης κλίμακας, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» σε πραγματικές συνθήκες.

Λέσβος: “Δια πυρός 2022” στο βουνό της Αμαλής (βίντεο)

Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά μεγάλης έκτασης σε μικτή ζώνη δασική και αστική και όπως  τόνισε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Βόρειο Αιγαίο, Αρχιπύραρχος Δημήτρης Μπριόλας, ανέφερε: “Αφού πρώτα εξασφαλίσαμε την περιουσία των ανθρώπων στο οικιστικό κομμάτι, στη συνέχεια κάναμε ανάπτυξη των δυνάμεων της πυροσβεστικής περιμετρικά του δάσους της Αμαλής, όπου στο παρελθόν μας έχει φωτιές και καταστροφές. Προσπαθούμε να δούμε μέσα από την άσκηση το επίπεδο οργάνωσης, ετοιμότητας, κινητοποίησης και συνεργασίας, όχι μόνο της πυροσβεστικής αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων”.

Η άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και στα άλλα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Γρου του Δήμου Χίου, στη Λήμνο στις Σαρδές, στην Σάμο στην περιοχή Κέρβελη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Λέσβος: “Δια πυρός 2022” στο βουνό της Αμαλής (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος