Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή Μανταμάδου – Πεδής

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα ξημερώματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο στην περιοχή του Μανταμάδου στο ύψος της Πεδής Λέσβου, και στον Ασπροπόταμο λόγω της έντονης βροχής που σημειώθηκε στην περιοχή μετά τις 3:00 το πρωί της Τετάρτης. Αγροκτήματα δεξιά και αριστερά του δρόμου στο ύψος της Πεδής πλημμύρισαν και φερτά υλικά πέτρες λάσπη και ξύλα που βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή Μανταμάδου – ΠεδήςΆμεσα κινητοποιήθηκε ο δήμος Δυτικής Λέσβου όπου μέχρι τις 8:30 το πρωί καθάρισε το οδόστρωμα, όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αξής. Οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή και χαμηλές ταχύτητες στο σημείο αυτό,  ενώ και οι αγρότες που κινούνται στην περιοχή από Νάπη προς Μανταμάδο θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα καθώς  πλημμύρισαν αγροτικοί δρόμοι.

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή Μανταμάδου – ΠεδήςΕπίσης σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο καταφύγιο Ασπροποτάμου καθώς βούλιαξαν 15 βάρκες τουλάχιστον. Ο ισχυρός νοτιάς και ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβαινε από τα χωράφια είχα σαν αποτέλεσμα να βουλιάξουν οι βάρκες αυτές και να δημιουργηθούν μικρότερες ζημιές και σε πολλές άλλες βάρκες που βρίσκονται στο καταφύγιο. Σε ένα σπίτι στην Πέδη και ένα στον Ασπροπόταμο εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες χωρίς να κινδυνεύουν, καθώς πλημμύρισε η γύρω περιοχή. Στα σπίτια δεν έχουν εισχωρήσει τα νερά.

Ο πρόεδρος του Μανταμάδου Μπάμπης Τζελαϊδής, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τόσο για τις βάρκες αλλά και οι ελαιοπαραγωγοί, καθώς ο όγκος του νερού κατέβασε τον καρπό της ελιάς μέσα στα χωράφια τα οποία πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να καταστραφεί η φετινή πολύτιμη παραγωγή.

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή Μανταμάδου – Πεδής   Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή Μανταμάδου – Πεδής

Μεγάλος ήταν ο όγκος του νερού και στην πόλη της Καλλονής σήμερα το πρωί όπου σημειώθηκαν μικροπροβλήματα από φερτά υλικά στα φρεάτια τα οποία έχουν καθαριστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος