Λέσβος: Περιορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγιάσο

Η Κοινότητα Αγιάσου θέλοντας να αναβιώσει τα ήθη και τα έθιμα, σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες, που διανύουμε και τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία, θα προβεί σε περιορισμένες καρναβαλικές δραστηριότητες.

Η κοινότητα μαζί με τα σωματεία Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος «Ο Σάτυρος» Αγιάσου και Αναγνωστήριο «Η Ανάπτυξη» , θα μεριμνήσουν για τον αποκριάτικο στολισμό του χωριού ενώ από τη δημοτική μεγαφωνική εγκατάσταση θα ακούγονται τα τριψίματα και παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια . Οι «μτσούνις» θα κάνουν την εμφάνισή τους στις στράτες του χωριού με αυθόρμητα δρώμενα ενώ την Κυριακή στην περιοχή της ¨Μαρμάρας¨ θα διαδραματιστούν αποκριάτικα τριψίματα. Την Καθαρή Δευτέρα στην πλατεία αγοράς θα προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο ποτά και νηστίσιμα εδέσματα.

Επίσημες καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

‘Όπως σημειώνουν  οι φορείς της Αγιάσου «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χωριό μας με τη μεγάλη αποκριάτικη παράδοση και να σπάσουμε για λίγο την κατήφεια των ημερών. Ελπίζουμε του χρόνου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες και να επανέλθουμε δριμύτεροι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος