Λέσβος: Παρουσίαση της αρχαιολογικής κληρονομιάς Βρίσας και Βατερών

Διαδικτυακή ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστούν τα στοιχεία της αρχαιολογικής, γεωλογικής και παλαιοντολογικής κληρονομιάς της Βρίσας και των Βατερών, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 στις 12 το μεσημέρι.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Γαλανίδου Νένα, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Κοσκερίδου Ευτέρπη, Καθηγήτρια Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας στο ΕΚΠΑ και ο Τριανταφυλλίδης Παύλος, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να παρουσιαστεί και να συζητηθεί από ειδικούς επιστήμονες η πλούσια αρχαιολογική, γεωλογική και παλαιοντολογική κληρονομιά της Βρίσας, των Βατερών και της ευρύτερης περιοχής της νότιας Λέσβου, να εμπλακούν ενεργά οι ενδιαφερόμενοι φορείς και το κοινό στις προσπάθειες των επιστημόνων, να καλλιεργηθεί ο προβληματισμός και η κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων και να δρομολογηθούν δράσεις και συνέργειες για τη αποκάλυψη, τη συντήρηση, την αξιοποίηση και την προβολή αυτής της κληρονομιάς.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα κατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης των θέσεων και των ευρημάτων καθώς και τα οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής, της Λέσβου και της ανθρωπότητας από την αξιοποίησή τους με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τέλος, θα συζητηθούν και οι διοργανωτές ευελπιστούν να θα τεθούν οι βάσεις για συνέργειες και για προοπτικές συνεργασίας της επιστημονικής κοινότητας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ θα συμμετάσχει εκπρόσωπος του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Μετά τις ομιλίες θα διατεθεί χρόνος για περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων που θα υποβληθούν μέσω του youtube.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ και θα προβληθεί ζωντανά μέσω του youtube, όπου θα έχει την δυνατότητα να την παρακολουθήσει ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/η.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος