Λέσβος: Παρουσίαση δραστηριοτήτων του Λιμενικού Σώματος στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής

Μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις είχαν την τύχη να απολαύσουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής, στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα».

Πέντε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών, ο Κυμ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, παρουσιάζοντας μοναδικές βιωματικές δράσεις, επιτρέποντας στα παιδιά να υποδυθούν για λίγο το ρόλο του λιμενικού και να κάνουν ό,τι και εκείνοι.

Προηγήθηκε ενημέρωση σε αίθουσα διδασκαλίας με προβολή power point για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Λ.Σ. στις μεγάλες τάξεις. Αναλύθηκαν θέματα όπως οι ζώνες ευθύνης του Σώματος, η διάσωση ναυαγών μεταναστών, οι αρμοδιότητες του για την νόμιμη διεξαγωγή της αλιείας και πολλά άλλα. Στη συνέχεια όλες οι τάξεις βγήκαν στην αυλή, όπου άρχισε η επίδειξη των δράσεων.

Πως γίνεται η επικοινωνία με τον ασύρματο, πώς είναι το κράνος ενός λιμενικού της τροχαίας, πώς γίνεται το αλκοτέστ, πώς μιλάμε με τον ασύρματο, πώς περνάμε χειροπέδες σε έναν παραβάτη, τι είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φοράνε οι λιμενικοί, ήταν μερικά από αυτά που παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν τους μαθητές.

Εκείνος όπως που απογείωσε την παρουσίαση ( και καταχειροκροτήθηκε) ήταν ο Κυμ, ο σκύλος ανεύρεσης ουσιών (με βαθμό σημαιοφόρου) που μύρισε και βρήκε ένα σακουλάκι με ουσίες κρυμμένες κάτω από ένα κώνο.

“Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη του σώματος, που μας επισκέφθηκαν (τον Μπάμπη, τον Μιχάλη, τον Θοδωρή, τον Νικόλα και ιδιαίτερα την αξιωματικό κ. Ελένη Κέλμαλη, που συνεργάστηκε μαζί μας με μεγάλη υπομονή και προετοίμασε το εκπαιδευτικό σενάριο της παρουσίασης). Τους αποχαιρετήσαμε δίνοντας τους σαν αντίδωρο από μια ατζέντα –ημερολόγιο του σχολείου για το 2023 με τεκμήρια από το πρόγραμμα «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου» μαζί με δύο βαζάκια – ένα με γλυκό πορτοκάλι και ένα με λικέρ πορτοκάλι -από τα εσπεριδοειδή της σχολικής μας αυλής” τονίζει η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Θερμής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος