Λέσβος: Ώρα Γης με νυχτερινή ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Η Ώρα της Γης το Σάββατο 23 Μαρτίου και με νυχτερινή ποδηλατοπορεία θα συμμετέχει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάνει τα τελευταία 13 χρόνια.

Η Ώρα της Γης  ξεκίνησε από το WWF (“World Wide Fund for Nature”) το 2007 ως μια εκδήλωση για να δείξουμε τη συλλογική μας υποστήριξη προς τον πλανήτη μέσω της συμβολικής ενέργειας των ανθρώπων να σβήνουν τα φώτα τους για μια ώρα σε όλο τον πλανήτη στα τέλη Μαρτίου κάθε χρόνο.

Η Ώρα της Γης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα στον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία συμμετέχουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο πολίτες, σύλλογοι και ομάδες σε περισσότερες από 190 χώρες του κόσμου. Είναι μια συμβολική δράση που προάγει την ενότητα, την οικονομία φυσικών πόρων και την οικολογική μετακίνηση, που τόσο πολύ αυτή τη στιγμή έχουμε όλοι ανάγκη.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο.Συ.Λε.) καλεί τους φίλους του ποδηλάτου, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας,  το Σάββατο 20:00 το βράδυ στη Πλατεία Σαπφούς, να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ,  για την προστασία του πλανήτη, με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης, την ώρα που τα φώτα της πόλης θα είναι σβηστά.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου είναι ο μοναδικός φορέας στο νησί που διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης την ημέρα αυτή και φέτος καλεί και άλλους συλλόγους όπως την εστίαση αλλά και τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης να συνδράμουν στη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και να    ενώσουν τη φωνή τους με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε παράλληλες εκδηλώσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος