Λέσβος: Οικονομική στήριξη στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς από την Περιφέρεια (video)

Με τους εκπροσώπους των επτά Γυναικείων Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, της Άγρας, της Αγίας Παρασκευής, του Μεσοτόπου, της Μηθύμνης, των Παρακοίλων, του Πολιχνίτου και του Σκαλοχωρίου, συναντήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής πίτας που πραγματοποίησε η «Παναθηναϊκή  Οργάνωσης Γυναικών /Παράρτημα Ν. Λέσβου» με την οποία η Περιφέρεια έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει οικονομικά τους Συνεταιρισμούς με το ποσό των 12.000 ευρώ, ως ένδειξη τιμής στον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν «ζωντανό» το συνεταιριστικό κίνημα.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης  ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα τιμάμε ως Περιφέρεια τους γυναικείους Συνεταιρισμούς της Λέσβου. Συνεταιρισμοί πρωτοπόροι, παραγωγικοί και πολυσυμμετοχικοί. Τιμάμε τις γυναίκες που τους δημιούργησαν, τους «τρέχουν», τους συντηρούν σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσεως από διάφορες αιτίες οικονομική, πανδημική και  πολεμική τελευταία. Τις καλωσορίζουμε στην Περιφέρεια και τις διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους με όλη μας την θέληση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και της νομιμότητας.   Έχουμε ευήκοα ώτα σε κάθε αίτημα τους, όπως έχουμε και σε κάθε συνεταιριστικό αίτημα, ανεξαρτήτου γένους, κάτι που το αποδείξαμε τελευταία με τους Συνεταιρισμούς Μεσοτόπου, Κάπης, Κλειούς και άλλους. Σαν μικρή ανταπόδοση των παραπάνω είναι και η σημερινή εκδήλωση προς τιμήν των Συνεταιρισμών για την οποία είχε την πρωτοβουλία η Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Λίτσα Κρικλάνη, την οποία και ευχαριστώ ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος