Λέσβος: Ο ΕΛΓΑ στα πυρόπληκτα Βατερά και Βρίσα

Την πυρόπληκτη περιοχή της Βρίσας και των Βατερών επισκέφθηκε για άλλη μία φορά την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου του ΕΛΓΑ Δημήτριο Μπόλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βρίσας Απόστολο Αποστολή, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος αναφορικά με την εκτιμητική διαδικασία, με στόχο να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση τόσο στην καταβολή των αποζημιώσεων, όσο και των τυχόν ενισχύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί οι οποίοι υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή στις καλλιέργειες τους, σημαντική μείωση στο εισόδημα τους, καθώς και ποιοτική υποβάθμιση και καταστροφή σε μεγάλο βαθμό του προϊόντος από τη στιγμή που αρκετά μεγάλος αριθμός δέντρων, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα δήλωσε: «Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και εργαζόμαστε συστηματικά για τη στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών , την ενίσχυση του εισοδήματος τους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος αποτιμώντας το χαμένο φυτικό κεφάλαιο. Ευελπιστούμε ότι η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη διοίκηση του Οργανισμού θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριοθέτηση των πυρόπληκτων περιοχών και την οριστικοποίηση των δικαιούχων παραγωγών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος