Λέσβος: Νεκρός πρόσφυγας που επέβαινε σε βάρκα με άλλους 37

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ένας πρόσφυγας με καταγωγή από την Υεμένη, ο οποίος επέβαινε σε πλαστική βάρκα, που εντοπίστηκε από λιμενικούς νότια της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα το λιμενικό έλαβε σήμα, ότι σε λέμβο με 38 επιβαίνοντες υπήρξε εισρροή υδάτων. Άμεσα μετέβη στην περιοχή πλωτό του λιμενικού, όπου και προχώρησε στην διάσωση των 38 επιβαινόντων 27 Σομαλών, 7 από την Ερυθραία, 2 από Σουδάν και 1 από Υεμένη και μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι 37 πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, ενώ η σορός του άτυχο άνδρα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για νεκροψία-νεκροτομή.

Σήμερα στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ διαμένουν 4.728 πρόσφυγες-μετανάστες, ενώ αύριο για το πρωί με το πλοίο για Καβάλα αναχωρούν για δομές της Βορείου Ελλάδος 56 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος