Λέσβος: Νέα πύλη εισόδου στο Πλωμάρι – Αναμονή για την ενεργοποίηση

Το υπό κατασκευήν κτίριο της Πύλης Εισόδου στο λιμάνι Πλωμαρίου, επισκέφτηκαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο πρόεδρος Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Παπαδόπουλος.

Λέσβος: Νέα πύλη εισόδου στο Πλωμάρι – Αναμονή για την ενεργοποίηση

Με την τοποθέτηση των οικίσκων και την εγκατάσταση όλων των απαραίτητων υποδομών σε αυτούς, ολοκληρώνεται η διαδικασία ίδρυσης της πύλης εισόδου και αναμένονται οι ενέργειες για την άδεια λειτουργία της. Η Περιφέρεια χρηματοδότησε με το ποσό των 120.000 ευρώ την προμήθεια των οικίσκων που τοποθετήθηκαν και συνέβαλε ώστε να προχωρήσει η Πύλη Εισόδου, ένα αίτημα δεκαετιών από τους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στο όλο εγχείρημα, ενώ τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν και οι κύριοι Βαρβαγιάννης και Ξανθούλης.

Λέσβος: Νέα πύλη εισόδου στο Πλωμάρι – Αναμονή για την ενεργοποίηση

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται οι υπηρεσίες της πύλης εισόδου εδώ στο Πλωμάρι, πρέπει να δούμε πως θα την ενεργοποιήσουμε. Πρέπει να οργανώσουμε μια επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Σμύρνη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων, ώστε να δουν τα θέλγητρα της Λέσβου και του Πλωμαρίου και να μπορέσουμε να τους προσελκύσουμε. Εμείς ως Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσουμε αυτή την επίσκεψη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος