Λέσβος: Μαζικός εμβολιασμός-Ξεκινά τη Δευτέρα η “Γαλάζια Ελευθερία” (ηχητικό)

Αρχίζει από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού των νησιών με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία». Στη Λέσβο θα φτάσουν την Κυριακή , 10 υγειονομικοί οι οποίοι θα συνδράμουν στον εμβολιασμό του τοπικού πληθυσμού και έως τις 13 Ιουνίου θα έχουν πραγματοποιηθεί 4.200 εμβολιασμοί, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, στο  Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης στο οποίο θα λειτουργούν δύο επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, Ελεονόρα Μανιάτη, δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου: «συμμετέχουμε ως Κέντρο Υγείας στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», θα υποδεχθούμε τους υγειονομικούς την Κυριακή, για να ξεκινήσουμε τη Δευτέρα με δύο επιπλέον γραμμές. Προτρέπουμε όλο τον κόσμο να έρθει να εμβολιαστεί».

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για το μαζικό εμβολιασμό αποστέλονται sms κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Από τη Δευτέρα 31 Μάϊου θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί καθώς έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται περισσότεροι από 600 την ημέρα, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στη Λέσβο, μέχρι την Τετάρτη 26 Μαΐου, έγιναν 35.815 δόσεις εμβολίων, ενώ την α’ δόση έχουν λάβει 23.576 άτομο, ποσοστό 33% επί του ενεργού πληθυσμού και τις δύο δόσεις περισσότεροι από 15.000 άτομα, ποσοστό 21% επί του ενεργού πληθυσμού.

Τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με αύξηση των εμβολίων και των γραμμών εμβολιασμών σε όλο το νησί, κατέθεσε στην ΕΡΤ Αιγαίου το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Νάσος Γαλής, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος