Λέσβος: Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Ραφαήλ – Το μήνυμα της Ηγουμένης Ταβιθά (βίντεο)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο λόφο των Καρυών της Θερμής στη Λέσβο, μετά από δύο χρόνια «σιωπής», λόγω πανδημίας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης των Αγίων, κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη, κάθε χρόνο την Τρίτη της Διακαινησίμου, περιφορά της Τιμίας Κάρας, όπου στην κεφαλή της πομπής βρέθηκε η Ηγουμένη Ταβιθά κρατώντας την Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ ενώ τη συνόδευαν οι μοναχές του μοναστηριού η φιλαρμονική του Εθνικού Ωδείου και πλήθος πιστών.

Σε μήνυμά της στην ΕΡΤ η Ηγουμένη της Μονής Ταβιθά, ευχήθηκε Χριστός Ανέστη και «οι Άγιοι που είναι ολοζώντανοι και βοηθούν όλο τον κόσμο εύχομαι να βοηθήσουν και τις δύσκολες μέρες που ζούμε, να είναι δίπλα στον κάθε πονεμένο και σε όλους».

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, οι  Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, μαρτύρησαν το 1463 στη Θερμή της Λέσβου (9 Απριλίου, ημέρα Τρίτη της Διακαινησίμου), υποβαλλόμενοι σε φρικτά μαρτύρια από τους Οθωμανούς.

Η Γιορτή για τη μνήμη των Αγίων καθιερώθηκε μετά το 1963, οπότε και εγκαινιάστηκε το μοναστήρι στο οποίο φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων μετά την με θαυμαστό τρόπο αποκάλυψή τους.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη δοξάζονται στα πέρατα της γης και το μοναστήρι έχει γίνει παγκόσμιο προσκύνημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος