Λέσβος: Καθαρισμός ακτών και υποθαλάσσιων περιοχών (βίντεο)

Τριήμερος καθαρισμός των ακτών και των υποθαλάσσιων περιοχών της Λέσβου πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου από την Στρατιωτική Διοίκηση Λέσβου (98 ΑΔΤΕ) σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» (ΚΙΑΛ), την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Μυτιλήνης, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές οργανώσεις.

Λέσβος: Καθαρισμός ακτών και υποθαλάσσιων περιοχών (βίντεο)

Η δράση παράκτιου και υποβρυχίου καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε σε 27 ακτές τις Λέσβου, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κιλά πλαστικών και κάθε είδος απορριμμάτων. Τα περισσότερα απ’ αυτά, κυρίως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της Λέσβου κατάλοιπα της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε στις περιοχές της ΔΕΗ, Τσαμάκια, Μαυροβούνι, Παραλία Παμφίλων (αλιευτικό καταφύγιο Παναγιούδας), Παλιός, Άγιος Στέφανος, Ασπροπόταμος και Σκάλα Πολιχνίτου.

Σήμερα, ακολουθεί καθαρισμός σε Μυτιλήνη, Βαρειά, Νεάπολη, Κράτηγος, Νησέλια, Θερμή (παραλία Άγιος Γεώργιος), Προβοσκίδα, Βατερά, Δρότα και Σκάλα Καλλονής. Την τρίτη μέρα θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός σε Αγία Βαρβάρα, Άγιος Ισίδωρος, Χαραμίδα, Σκάλα Συκαμινέας, Καγιά, Κόρακας, Τσιχράντα, εκβολή ποταμού Βούλγαρη και Λάψαρνα.

Το «Typhoon», το υπερσύγχρονο πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, που συμμετέχει στη δράση, στοχεύει στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.

Ο «Τυφώνας» είναι νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων, ιδιοκτησία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το οποίο αναλαμβάνει μεγάλης κλίμακας καθαρισμούς παράκτιων και υποθαλάσσιων περιοχών.

Εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Η ομάδα του «Τυφώνα», αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και τριακονταμελές μόνιμο προσωπικό του σκάφους, δραστηριοποιείται από τον Ιούλιο του 2019, καθαρίζοντας δυσπρόσιτες ακτές σε όλη την Ελλάδα. Το πλοίο συνεχίζει τη δράση του σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε συνεργασία με φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ φιλοδοξεί να καθαρίσει το σύνολο της ελληνικής ακτογραμμής στα επόμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος