Ο Όμιλος Θεάτρου του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης παρουσίασε τη θεατρική δράση με τίτλο «Mέχρι Σήμερα».
Το έργο είναι βασισμένο στο ποίημα “To this day” του Shane Koycsan με αναφορές στα συγγραφικά έργα “Η μέρα που έγινα και εγώ «λύκος»” των Amélie Javaux και Annick Masson και “Μου έκλεψαν το όνομά μου” του Tàssies. Η διασκευή έγινε από τους εκπαιδευτικούς Ματοσσιάν Ντικράν και Κρητικού Ευαγγελία.
Στόχος η καλλιέργεια μέσω του θεάτρου των διαπολιτισμικών αξιών και δεξιοτήτων των μαθητών, τη ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση και έκφραση των μαθητών, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και των στερεοτύπων, την αποδοχή της ετερότητας σε όλες τις μορφές της και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και του σχετίζεσθαι με το «Άλλο».
Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί από το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης: Σαράντου Ιουλία Μαρίνα, Σάλτα Στέλλα και του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης: Τσαρουχά Ολυμπία, Τζίκου Βασιλική.
Συμμετείχαν οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης Γιαμουγιάννης Δημήτρης, Καπητανέλλης Ευάγγελος, Κριπιντήρη Κατερίνα, Λαμπούση Γιώτα, Μαυραγάνη Φωτεινή, Ντίνος Γεράσιμος και ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Αθανασάκης Βαγγέλης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος