Λέσβος: Καμία σκηνή από σήμερα στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου – Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου (video)

Με το προσφυγικό να κυριαρχεί στην ατζέντα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη, θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο του νησιού στις 10.10 το πρωί της Κυριακής και ακολούθως θα μεταβεί στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου, απ’ όπου θα στείλει μήνυμα ειρήνης, φιλίας και αγάπης μεταξύ των λαών, θα τελέσει την προσευχή Angelus, ενώ παιδική χορωδία αποτελούμενη από παιδιά που διαμένουν στο ΚΥΤ θα ψάλει ύμνο. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί δύο οικίσκους για να συναντηθεί από κοντά με πρόσφυγες.

Στο ΚΥΤ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και άφιξη του Ποντίφικα, ενώ οι 93 νέοι οικίσκοι αντικατέστησαν τις σκηνές που υπήρχαν στο camp. “Καμία σκηνή από σήμερα στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου, καθώς όλες αντικαταστάθηκαν από ηλεκτροδοτούμενους οικίσκους και οι συνθήκες είναι πλέον πολύ καλύτερες”, δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Συνδέσεις” ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ Μαυροβουνίου, Δημήτρης Βαφέας.

Σ’ ότι αφορά στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, ο κ. Βαφέας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα επίσκεψή του στο ΚΥΤ, ενώ δήλωσε ότι σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη στο ΚΥΤ της Μόριας το 2016, “αυτή η επίσκεψη θα είναι τελείως διαφορετική, λιγότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, οι αιτήσεις ασύλου προχώρησαν, δεν θα δει κάγκελα, σκηνές και χώρους άναρχους, θα δει πρόσωπα ανακουφισμένα γιατί ξέρουν ότι η παραμονή τους εδώ θα είναι σύντομη και σίγουρα θα φύγει με θετικές εντυπώσεις”.

Σήμερα διαμένουν στο ΚΥΤ 2193 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος