Λέσβος: Ιστορικός περίπατος στο κάστρο της Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι», οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα, έναν ιστορικό περίπατο στο εμβληματικό πάνω κάστρο της πόλης με τίτλο: «Το άγνωστο πάνω κάστρο της Μυτιλήνης. Το κάστρο της γειτονιάς μας».

Με «ξεναγό» τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, θα εξελιχθεί μια περιπατητική διαδρομή στο πάνω κάστρο της Μυτιλήνης γνωρίζοντας άγνωστα σημεία της μακραίωνης ιστορίας του. Θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε αναστηλωμένα σημεία του αλλά και άγνωστα κλειστά μέχρι τώρα για το κοινό τμήματα του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα ανασκαφικά ευρήματα που προέκυψαν κατά τις αναστηλωτικές εργασίες και τη σημασία τους.

Η αφετηρία του ιστορικού περιπάτου θα είναι στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 8ης Νοεμβρίου και Γατελούζων (απέναντι από τα σπίτια των Αξιωματικών – ΣΟΑ) στο Κιόσκι. Θα διαρκέσει δε μέχρι τη δύση του ηλίου την οποία θα απολαύσουμε από την κορυφή της αρχαίας Ακρόπολης της Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση αυτή όπως και οι άλλες που πραγματοποιούνται φέτος το καλοκαίρι είναι αφιερωμένες στην επέτειο εθνικής μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Κατά την περιήγηση και λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης συμμετοχής συνίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος