Λέσβος: Εντυπωσιακή αύξηση 40% στις πτήσεις Charter το Μαΐο

Εντυπωσιακά τα στοιχεία, για τις αφίξεις Μαΐου με πτήσεις Charter στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με την αύξηση τα φτάνει το 40% σε σχέση με το 2023.

Συγκεκριμένα, 8.562 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, με πτήσεις charter, ενώ το Μάιο του 2023, είχαν έρθει 6.085 άτομα και τον αντίστοιχο του 2019, στη καλύτερη σαιζόν τα τελευταία 9 χρόνια, είχαν έρθει 6.584 άτομα, με την αύξηση να φτάνει το 40% από πέρυσι και 30% από το 2019.

Ολλανδοί, Βέλγοι και Σκανδιναβοί κινούνται στα ίδια επίπεδα με το 2023, ενώ την μεγάλη διαφορά έκαναν οι Άγγλοι που σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζουν αύξηση 73%.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και τις πτήσεις από Πολωνία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισραήλ που θα προστεθούν από τον Ιούνιο, η χρονιά προβλέπεται ως μία από τις καλύτερες για το νησί μας.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Λευτέρη Καραμπλιά, «αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα κακής διαχείρισης των διαθέσιμων κρεβατιών (overbooking), ειδικά φέτος που υπάρχει και από την Τουρκία σημαντική αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών. Ανάλογη προσοχή πρέπει να δοθεί και από τους εμπλεκόμενους στις μεταφορές (Τουριστικά λεωφορεία, ταξί), ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα εξυπηρέτησης. Περιφέρεια και Δήμοι δεν έχουν ανάγκη συμβουλών. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Καλή σαιζόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος