Λέσβος: Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα παρυδάτιων πουλιών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συμμετέχει στην παγκόσμια γιορτή των παρυδάτιων πουλιών 2016, διοργανώνοντας το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου δύο αυτοτελείς συναντήσεις παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής.

Η πρώτη συνάντηση για τη γνωριμία με τα παρυδάτια πουλιά του Κόλπου Καλλονής θα πραγματοποιηθεί από τις 08:00-11:00 στο βόρειο παρατηρητήριο της Αλυκής Καλλονής (επί του κεντρικού δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης, έναντι της Μεταφορικής Καλλονής) και η δεύτερη από τις 18:00- 20:00 στο δρόμο στη δυτική πλευρά της Αλυκής Καλλονής (ο δρόμος προς την είσοδο της Αλυκής και το Χωνί).

Για την παρατήρηση θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης πουλιών). Φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, μαυροπελαργοί, κορμοράνοι, αβοκέτες, καλαμοκανάδες, κοκκινοσκέληδες κ.ά. μας περιμένουν.

Το Κέντρο, που επαναλειτούργησε αυτό τον Αύγουστο, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:30-13:30 και 18:00-20:00. Το θερινό αυτό ωράριο θα ισχύσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στο τηλέφωνο 22530-28091.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος