Λέσβος: Ειρηνική διαμαρτυρία για τη δολοφονία αδέσποτου σκύλου στα Κεραμειά

Με μηνύματα κατά της κακοποίησης των ζώων, πραγματοποιήθηκε στα Κεραμειά το πρωι της Κυριακής ειρηνική διαμαρτυρία μετά την καταγγελία  για τη δολοφονία αδέσποτου σκύλου πριν από λίγες μέρες στο χωριό.

Την καταγγελία έκανε στην αστυνομία η δασκάλα του σχολείου μετά από όσα της εξιστόρησαν τα παιδιά, ότι ένας κάτοικος του χωριού σκότωσε τον Μπίνγκο, τον σκύλο που είχαν «υιοθετήσει» τα παιδιά του σχολείου και τον έσερνε κοντά στο κτήμα του.

«Τα παιδιά τα εμπιστεύομαι, με εμπιστεύονται και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν, και το μόνο που έχω να κάνω είναι να τα συγχαρώ. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω σαν δασκάλα τους», είπε η δασκάλα Παρασκευή Καρμίρη που συμμετείχε στην σημερινή διαμαρτυρία.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία εις βάρος 78χρονου κατοίκου των Κεραμειών και συνέχισε τις ανακρίσεις. Όμως τα παιδιά στην αστυνομία ανασκεύασαν τις δηλώσεις τους για τα όσα είδαν και μέρος των κατοίκων του χωριού μιλά για συγκάλυψη της υπόθεσης.

Η γνωστή στιχουργός Ντέπυ Χατζηκαμπάνη κάτοικος των Κεραμειών, που ήταν εκείνη που έδωσε δημοσιότητα στο θέμα, σημείωσε ότι «Τα περιστατικά με φόλες είναι πολλά μέσα στο χωριό αλλά η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού σε αυτή τη διαμαρτυρία είναι μικρή και είμαι θυμωμένη μ αυτό. Πρέπει να μάθουμε να μιλάμε, περνάνε άσχημα μηνύματα στα παιδιά με αυτή τη στάση, γιατί αύριο μπορεί να είναι οι ίδιοι τα θύματα και να μην υπάρχει κανείς να μιλήσει γι αυτούς

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Κιβωτός απευθύνθηκε για το θέμα στον εισαγγελέα, «τα περιστατικά κακοποίησης ζώων τόσο στο χωριό που βρισκόμαστε σήμερα αλλά και σε ολόκληρη τη Λέσβο είναι πολλά. Ζώα είτε θανατώνονται με φόλες είτε πυροβολούνται. Αυτό πρέπει να σταματήσει , τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να συγκαλύπτονται. Με τη σημερινή κινητοποίηση θέλουμε να περάσουμε  το μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων», σημείωσε από την Κιβωτό ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κουζινόγλου.

Λέσβος: Ειρηνική διαμαρτυρία για τη δολοφονία αδέσποτου σκύλου στα Κεραμειά

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν απλοί πολίτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν γι αυτή την κατάσταση, συμμετείχαν μεν λίγοι κάτοικοι του χωριού, πολλοί ήταν όμως εκείνοι που έφτασαν από την πόλη της Μυτιλήνης αλλά και από τα γύρω χωριά για να δώσουν το μήνυμα ότι πρέπει να μιλάμε για να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων.

Την κινητοποίηση στηρίζει και ο πρόεδρος τπου χωριού με μήνυμά του. Όπως είπε η Άννα Κοντόζου εκ των διοργανωτών αυτής της κινητοποίησης «η κακοποίηση των ζώων πρέπει να σταματήσει, τα ζώα δε μιλάνε και έτσι εμείς πρέπει  να είμαστε εδώ για να τα υπερασπιστούμε. Αλλά να υπερασπιστούμε και τα παιδιά , ο σκύλος αυτός ήταν πολύ ιδιαίτερος για τα παιδιά. Από τη στιγμή που τα παιδιά είδαν ότι είδαν και το κατέθεσαν στη δασκάλα είναι δύσκολο να μην έγινε. Οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά να μιλήσουν».

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χωριού στη γέφυρα των Κεραμιών και ακολούθησε πορεία προς το σχολείο αλλά και το κτήμα του φερόμενου ως δράστη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος