Λέσβος: Έφιπποι στον Αη Γιώργη στη Λουτρόπολη Θερμής (βίντεο)

Ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος,  από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, γιορτάστηκε με λαμπρότητα και στη Λέσβο με θρησκευτικές εκδηλώσεις  και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, στη Λουτρόπολη Θερμής, στα Λουτρά, τα Κεραμειά, τον Κάτω Χάλικα και την Ερεσό.

Λέσβος: Έφιπποι στον Αη Γιώργη στη Λουτρόπολη Θερμής (βίντεο)

Στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στη Λουτρόπολη Θερμής, ο εορτασμός ξεκίνησε, από χθες, παραμονή της εορτής του Αγίου, με περιφορά της εικόνας, με συνοδεία αλόγων και παραδοσιακής μουσικής στην πλατεία της Θερμής.

Λέσβος: Έφιπποι στον Αη Γιώργη στη Λουτρόπολη Θερμής (βίντεο)Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου ο Λαογραφικός Σύλλογος Λουτροπόλεων Θερμής «Άγιος Γεώργιος» αναβίωσε και τα παραδοσιακά έθιμα.

Λέσβος: Έφιπποι στον Αη Γιώργη στη Λουτρόπολη Θερμής (βίντεο)

Την ευχή του ιερέα πήραν καβάλα στα άλογα, στην είσοδο της εκκλησίας,  νέοι έφιπποι της περιοχής. Το κατεξοχήν παραδοσιακό έδεσμα της Λέσβου, το κισκέτς, από κρέας και σιτάρι, προσέφεραν στους πιστούς τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου, ενώ ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι στο περίβολο της εκκλησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος