Λέσβος: Ασφαλτόστρωση δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγουνάρι

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου της ασφαλτόστρωσης-τσιμεντόστρωσης του αγροτικού δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγουνάρι-Τσίλια, προϋπολογισμού 1.385.000 ευρώ, υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Από τη μελέτη προβλέπεται να κατασκευαστούν οι δρόμοι, από Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι μέχρι Τσίλια, στο Κεντρικό Νότιο τμήμα του νησιού εντός των ορίων της Δημ. Ενότητας Γέρας, συνολικού μήκους 6.400 μ.

Στους παραπάνω δρόμους θα επιτευχθεί η διόρθωση των υψομετρικών τους χαρακτηριστικών, η κατασκευή νέων και η αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, και τέλος η ασφαλτόστρωση (2.300) ή τσιμεντόστρωσή τους (4.100μ.) στο υφιστάμενο πλάτος.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «μετά τη δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης από τον παράλληλο δρόμο του Αεροδρόμιου Μυτιλήνης μέχρι την Αγία Μαρίνα και μετά μέχρι τον οικισμό Λουτρών Μυτιλήνης, συνολικού μήκους 3.404μ., ένας άλλος εξίσου σημαντικός δρόμος που αναβαθμίζει τουριστικά την πανέμορφη αυτή περιοχή της Γέρας, στο επόμενο διάστημα, θα αρχίσει να υλοποιείται».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής επεσήμανε ότι «με τα έργα αυτά θα γίνει ταχύτερα και ασφαλέστερα η μετακίνηση όχι μόνο των οχημάτων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αλλά και των τουριστών, στην περιοχή αυτή. Μάλιστα, η Δημοτική μας Αρχή ήδη έχει δρομολογήσει, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, την κατασκευή Καταδυτικού Πάρκου στα Μερσίνια. Στην όλη προσπάθεια των Υπηρεσιών μας συνέβαλε σημαντικά με τις υποδείξεις του ο συνάδελφος Αντιδήμαρχος Γέρας, Παράσχος Μανούσος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ