Λέσβος: Aποχώρησε από την Αγιάσο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Δεν βρέθηκε χώρος για διενέργεια τεστ

Η κακή συνεννόηση ΕΟΔΥ και κοινότητας Αγιάσου έφερε ως αποτέλεσμα το κλιμάκιο που μετέβη σήμερα το πρωί στο ορεινό χωριό της Λέσβου,  για τον προγραμματισμένο διαγνωστικό έλεγχο με rapid test, να αποχωρήσει άπραγο.

Απ ότι φαίνεται δεν υπήρξε νωρίτερα επικοινωνία με την κοινότητα για να εξασφαλιστεί χώρος που θα γίνουν οι δειγματοληψίες. Το κλιμάκιο μετέβη στο πολυδύναμο ιατρείο  που συνήθως χρησιμοποιεί, αλλά την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο, το ιατρείο Αγιάσου έκανε διαγνωστικό έλεγχο σε 25 μαθητές μετά από θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε χθες σε μαθητή. Από τα 25 παιδιά που ελέγχθηκαν σήμερα τα 2 βρέθηκαν θετικά.

Προτάθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο αναγνωστήριο, όμως όπως μας είπε η πρόεδρος του χωριού Αδαμαντία Ρουγγέλη, ο χώρος χρησιμοποιείται για μαθήματα μουσικής που κάνουν τα παιδιά και έπρεπε να προβλεφθεί η διαδικασία της απολύμανσης, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε χρόνος. Πάντως καμία ενημέρωση γι αυτό δεν είχε το ΔΣ του Αναγνωστηρίου

Μετά από αυτό η υπεύθυνη για τον ΕΟΔΥ στη Λέσβο προϊσταμένη του ΚΥ Μυτιλήνης Ελεονόρα Μανιάτη, έδωσε εντολή στο κλιμάκιο να επιστρέψει στη Μυτιλήνη κάνοντας λόγω για “απαράδεκτες συνθήκες συμπεριφοράς σε εργαζόμενους που προσπαθούν να βοηθήσουν”.

Κάτοικοι της Αγιάσου επικοινώνησαν με την ΕΡΤ Αιγαίου διαμαρτυρόμενοι για τη μη τέλεση των ελέγχων στο χωριό τους σήμερα  και ζήτησαν να υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση και να επαναληφθεί σύντομα η επίσκεψη του κλιμακίου καθώς η Αγιάσος είναι μια περιοχή με αυξημένα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες και η προσφορά των εργαζομένων στα κλιμάκια του ΕΟΔΎ πολύτιμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος