Λέσβος: Αδιέξοδο πάλι για το Γηροκομείο Πλωμαρίου – Απειλείται πλέον με λουκέτο

Αδιέξοδο πάλι στο Γηροκομείο Πλωμαρίου, Λέσβου που απειλείται με λουκέτο, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τη χρηματοδότηση του ιδρύματος με 70.000 ευρώ μέσω προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Μυτιλήνης. Τον Φεβρουάριο το ίδρυμα δεν θα έχει να πληρώσει τα έξοδά του αν δεν δοθεί λύση.

Το τοπικό συμβούλιο Πλωμαρίου πριν από δύο μήνες ανέλαβε τη διοίκηση του γηροκομείου μετά τη διαβεβαίωση ότι το ίδρυμα θα χρηματοδοτηθεί για τα παλαιά του χρέη από το δήμο , όμως τρόπος χρηματοδότησης δεν βρέθηκε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Γηροκομείου, που είναι και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Γιάννης Ξαθούλης, κάλεσε όλο το πολιτικό προσωπικό του νησιού να σκύψουν στο πρόβλημα και δοθεί λύση.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ότι είναι στις προθέσεις του δήμου να βοηθήσει στην εύρεση λύσης ενώ πρόταξε τη χρηματοδότηση μέσω του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, όπου προεδρεύει ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης.

«Έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ο σύνδεσμος το Γηροκομείο» απάντα ο κ. Βαρβαγιάννης.

Έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι για το θέμα αυτό στο οποίο θα συμμετέχει και ο τοπικός αντιδήμαρχος.

«Μόνο με πολιτική λύση και χρηματοδότηση από κάποιο υπουργείο μπορεί να δοθεί κάποια λύση, υποστηρίζει ο Δ. Βαρβαγιάννης.

Εν τω μεταξύ δεν έχει χρηματοδοτηθεί η μελέτη πυρασφάλειας , την οποία αφιλοκερδώς εκπόνησε Πλωμαρίτης, μηχανικός για να μπορέσει να πάρει άδεια λειτουργίας το γηροκομείο και να μπορεί να διεκδικεί κρατική χρηματοδότηση.

Το Γηροκομείο απώλεσε την άδεια λειτουργίας του το 2016, όταν άλλαξε η νομοθεσία λειτουργίας των μονάδων φιλοξενίας ηλικιωμένων και οι δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος