Λέσβος: 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας “Αρίων” στο Μόλυβο

Η πατρίδα του κιθαρωδού Αρίωνα, ο Μόλυβος, “γέμισε” αυτή την εβδομάδα από τις μελωδίες της κιθάρας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, Αρίων, ένας παγκόσμιος μουσικός θεσμός, έκλεισε φέτος τα δέκα του χρόνια και χάρισε σε επισκέπτες και συμμετέχοντες μοναδικές μουσικές στιγμές.
“Το κάλεσμά μας από το άλλο Αιγαίο, από εκεί που η Ελλάδα κοιτά την Ανατολή, από τον Μόλυβο, έφερε όλα αυτά τα χρόνια κοντά μας, μουσικούς από τα πιο μακρινά μέρη. Καλλιτέχνες που έρχονται εδώ για να ανταμώσουν μπροστά στην απεραντοσύνη του ορίζοντα, κάτω από τις ελιές και το φως της Λέσβου, στο μικρό χωριουδάκι που γέννησε τον Αρίωνα, τον μεγαλύτερο κιθαρωδό της αρχαιότητας” τονίζει η μουσικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κορίνα Βουγιούκα.

Κάθε βράδυ, από 1 ως 6 Αυγούστου το ευρύ κοινό με ελεύθερη είσοδο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλίες και ημερίδες στον νέο Πολυχώρο Πολιτισμού “Δεσμός” στον Μόλυβο, ενώ σεμινάρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια και διαγωνισμούς έγιναν για σπουδαστές και μαθητές κιθάρας καθώς και μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 7 – 17 ετών.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν σπουδαίοι κιθαρίστες και μουσικοί όπως οι Hubert Kaeppel, Dale Kavanagh, Campbell Diamond, Irene Kalisivaart, Γιάννης Τουλής, Δημήτρης Κούντουρας, Ειρήνη Μπιλίνη Μωραϊτη, Αγγελική Τόμπρου, Αντώνης Βερβέρης και Ελένη Σκάρκου.

Οι ομιλητές της ημερίδας ήταν η Ιάνθη Ασημακοπούλου (υπεύθυνη ημερίδας), ο Fernando Marías, η Άννα Ταχιντζή, ο Ιωάννης Πετρόπουλος, ο Jim Harris, ο José Riello και ο Rembrandt Duits.

Σήμερα η γιορτή του Αρίωνα! Η τελευταία ημέρα έφτασε και οι συμμετέχοντες του 10ου ΑΡΙΩΝ – Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά γεμάτη από τη χαρά που μονάχα η συνεύρεση και η συνεργασία μπορούν να προσφέρουν.
Πραγματοποιούνταν καθημερινά παράλληλες δράσεις από  τις 12:00 – 13:00, στο Χαμάμ Μολύβου, με κιθαρίστας σε ιδιωτικές στιγμές, τα μικρά ανεπίσημα ρεσιτάλ κιθάρας.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου ο Αρίων κλείνει με συναυλία στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.
Το 10ο ΑΡΙΩΝ – Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER. Είναι υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, και του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Επίσης, έχει την υποστήριξη της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή και στηρίζεται από διάφορους φορείς και χορηγούς. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος