Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου: Καταψήφισε την εκχώρηση της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους δήμους

Στην περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας θα οδηγήσει η εκχώρηση της πρόληψης και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους Δήμους, ανέφερε η Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, και έδωσε αρνητική ψήφο.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. τόνισε ότι στην παραπάνω κατεύθυνση κινείται η συμμετοχή του Δήμου στο “Δίκτυο Υγειών Πόλεων” αλλά και η ίδρυση ΚΕΠ Υγείας «όπου οι υπάλληλοι χωρίς τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις θα κατευθύνουν τους ασθενείς ανάλογα με την πάθηση σε γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε “να φύγει από τη μέση το κέρδος των λίγων και να κατευθυνθούν οι απαραίτητοι πόροι στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα αγροτικά και περιφερειακά Ιατρεία, για την πλήρη ιατρική κάλυψη του λαού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος