Καταγγελίες για ρατσιστικά συνθήματα σε στρατόπεδο της Λέσβου

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα εθνικιστικών συνθημάτων, τα οποία ακούστηκαν από στελέχη του στρατού καθώς και στρατιώτες σε στρατόπεδο της Καλλονής, καταγγέλλουν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς σε σχετικές τους ανακοινώσεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, σε δήλωσή τονίζει ότι “τα εθνικιστικά συνθήματα όπως αυτά, που ακούστηκαν στο στρατόπεδο Μαρινέλλη, είναι εχθρικά προς τα συμφέροντα του λαού μας. Αυτού του είδους τα περιστατικά ανοίγουν το δρόμο για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας για να προωθήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς”.

Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου», Αγλαΐα Κυρίτση, μεταξύ άλλων στη δήλωσή της αναφέρει: “Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα είχαμε ένα ακόμα επικίνδυνο «ξέσπασμα» από συγκεκριμένα στελέχη και στρατιώτες του στρατοπέδου «Μαρινέλη» στην Καλλονή Λέσβου. Αυτή τη φορά αφορά ακούστηκε το εθνικιστικό και αλυτρωτικό σύνθημα: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από τον Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, πάει στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία», το οποίο ακούστηκε με ευθύνη και παρουσία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Επαναλαμβάνουμε: Τα φαινόμενα αυτά είναι εξαιρετικά σοβαρά κι επικίνδυνα. Απαιτείται  άμεση διερεύνηση  και κυρίως η ομόθυμη, βροντερή καταδίκη από όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, από όλα τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια συνθήματα και «κηρύγματα» μίσους από ανθρώπους που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταδικάζει “τα εθνικιστικά – ρατσιστικά συνθήματα, που ακούστηκαν μέσα στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» από στελέχη της μονάδας, για να εμψυχώσουν τάχα τους φαντάρους απέναντι στον εχθρό! Το μόνο που καταφέρνουν με αυτά τα ρατσιστικά – φασιστικά συνθήματα, είναι να στοχοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες καλλιεργώντας το μίσος απέναντί τους αλλά και απέναντι στους γειτονικούς λαούς”.

Και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταδικάζει “απερίφραστα τα τελευταία φαινόμενα απροκάλυπτου ρατσιστικού-εθνικιστικού λόγου από στελέχη του Ελληνικού Στρατού στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» όσο και την προσπάθεια ορισμένων στελεχών και στρατιωτών να δικαιολογήσουν τα άνω αδικαιολόγητα σε τοπική ιστοσελίδα. Στόχος τους είναι η διασπορά μίσους απέναντι στους ξεριζωμένους πρόσφυγες-μετανάστες και τους λαούς της περιοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος