Κ. Βελόπουλος: Η Σάμος είναι ένα ταλαιπωρημένο νησί

Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στο νησί το πρωί της Πέμπτης με πρώτο σταθμό τo Πυθαγόρειο , όπου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

« Η Σάμος είναι ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα νησιά της Ελλάδος αν όχι το πιο ταλαιπωρημένο. Μην κοροϊδευόμαστε: Σεισμοί, φωτιές, hot spots. Θεωρώ ότι όλες οι πληγές του Φαραώ χτύπησαν το νησί. Για το θέμα των σεισμών, είναι κανείς να κλαίει με αυτό το θέμα. Είναι αδιανόητο ακόμα και τώρα να μην έχουν αποζημιωθεί οι άνθρωποι, είναι αδιανόητο να τους καθυστερούν τις άδειες για τα κίτρινα, είναι αδιανόητο να μην δοθούν χρήματα στους ανθρώπους που υπέστησαν την σεισμική δόνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος .

Κ. Βελόπουλος: Η Σάμος είναι ένα ταλαιπωρημένο νησίΑπό το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι αν δεν κλείσουν οι ΜΚΟ θα υπάρχουν κάθε μέρα μετανάστες στα νησιά μας. «Η πρώτη δουλειά της Ελληνικής Λύσης όταν κυβερνήσει είναι να κλείσουν όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δεν χρειαζόμαστε, θα το πω ευθέως, ανθρώπους που κάνουν δουλεμπόριο είτε από φιλανθρωπία είτε επειδή παίρνουν τα λεφτά. Όσο για την κατασκοπεία, είναι δεδομένο: μεταξύ αυτών υπάρχουν και κατάσκοποι. Αλλά όταν ένα κράτος είναι ξέφραγο αμπέλι, όταν δεν θωρακίζεις τα σύνορά σου, όταν δεν κάνεις push back, όταν δεν κάνεις τείχος στον Έβρο 203 χιλιομέτρων, είναι λογικό να γεμίζεις με λαθρομετανάστες. Εμείς όλα αυτά θα τα αποτρέψουμε πραγματικά» τόνισε με έμφαση.

Για τα Ελληνο-τουρκικά ο κ. Βελόπουλος υπογράμμισε «το όψιμο ενδιαφέρον κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ευρώπη, ενώ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να προχωρήσουν σε εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων».

Στο θέμα του κορωναϊού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στηλίτευσε την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπισης της πανδημίας και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Αναφορικά με την οικονομία, εστίασε στην έκθεση του ΔΝΤ, την οποία όπως έιπε την απέκρυψαν τα ΜΜΕ, και η οποία επισημαίνει ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα καταλήξουν στον Ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά στις εισαγωγές, πράγμα το οποίο θα σημάνει εκτίναξη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

Το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο ΑΙΟΛΙΣ στο Βαθύ της Σάμου ενώ αύριο θα επισκεφτεί το Καρλόβασι για να αναχωρήσει στην συνέχεια για την Αθήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος