Κ. Τριαντάφυλλος: Υπόλογη η Δημοτική Αρχή Χίου για το Κολυμβητήριο – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Την ανάγκη αποτύπωσης των επισκευαστικών αναγκών που έχει το Ιωνικό Κολυμβητήριο στο σύνολό του για την παραπέρα σωστή λειτουργία του, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα γίνουν αλλά και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση των σωματείων που αναγκάζονται να μεταφέρουν αλλού τις δραστηριότητές τους λόγω του ότι είναι Κλειστό το Κολυμβητήριο, αποφάσισαν ομόφωνα οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που πήραν μέρος στη Μονοθεματική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
Τις προτάσεις αυτές, απόφαση ψήφισαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος -Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεργίτσης.
Όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στη συνέντευξη τύπου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν παραβρέθηκαν, ενώ εξηγήσεις στα ερωτήματα των συμβούλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας και ο προϊστάμενος των τεχνικών Υπηρεσιών Λευτέρης Παπαλάνης.

Κ. Τριαντάφυλλος: Υπόλογη η Δημοτική Αρχή Χίου για το Κολυμβητήριο – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (video)
Αυτό που υποστηρίχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν εκμεταλλεύτηκε την περίοδο που δεν υπήρχαν αγωνιστικές δραστηριότητες για να εκτελέσει τα έργα.

Υπήρχε ρήτρα για εργασίες εκτός αθλητικής δραστηριότητας

“Η συζήτηση απέδειξε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός και συντονισμός από τη Δημοτική Αρχή”, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος, που αιτήθηκε της Μονοθεματικής συνεδρίασης.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμός, για ένα έργο που ήξερε από το 2019 που ανέλαβε, αλλά και μετά τη συμβασιοποίηση του έργου στις 6 Απριλίου του 2021. Οτι θα χρειαζόταν μία εναλλακτική λύση προκειμένου να κλείσει η μεγάλη πισίνα για να γίνουν οι εργασίες που θα δώσουν ζωή στο Κολυμβητήριο της Χίου», μας είπε.

Κατά τον κ. Τριαντάφυλλο, “αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τη Δημοτική Αρχή, που στο δημοτικό συμβούλιο είπε πως τώρα θα ξεκινήσει να κάνει μελέτη για το Καταδυτήριο, την εξωτερική πισίνα, βάζοντας χρονοδιάγραμμα ενός έτους για τις επεμβάσεις”.

Κ. Τριαντάφυλλος: Υπόλογη η Δημοτική Αρχή Χίου για το Κολυμβητήριο – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (video)
«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν δίνει διέξοδο ούτε για τους αθλητές, ούτε για τους γονείς, ούτε για τα σωματεία, σε σχέση με την εναλλακτική της εξωτερικής πισίνας και το λέμε αυτό, γιατί θα έπρεπε ήδη να είχε αξιοποιήσει αυτό το χρόνο.
«Βγήκε ακόμα ένα στοιχείο από τη συζήτηση ότι, στη σύμβαση για την τέντα που υπογράφτηκε το Απρίλιο του 2021, υπήρχε μία ρήτρα ότι οι εργασίες θα γινόντουσαν εκτός αθλητικής διαδικασίας του Κολυμβητηρίου και ενδεικτικά αναφέρεται από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.
«Δυστυχώς και δεν εφαρμόστηκε η ρήτρα και την απεμπόλησε ο δήμος Χίου και την αποσιώπησε», σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος. «Και για αυτό είναι υπόλογη η Δημοτική Αρχή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος