Συνέντευξη Δημοτικής Αρχής Χίου για έργα σε Ιωνικό Κολυμβητήριο

Ως ένα πολύ ειδικό έργο, κατά κάποιο τρόπο πιλοτικό για όλη την χώρα, χαρακτήρισε η Δημοτική Αρχή Χίου δια του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της, Λευτέρη Παπαλάνη, το έργο της αντικατάστασης της τέντας στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.


Έχοντας ζητήσει παράταση για την εκτέλεση του έργου μέχρι τις 6 Αυγούστου, κρίθηκε πλέον μετά τις πρώτες επεμβάσεις, που έκαναν τα συνεργεία αφαίρεσης της τέντας, ότι είναι αδύνατο να μείνει προς χρήση το Κολυμβητήριο, όσο καιρό γίνονται οι εργασίες.
Επίσης όπως σημείωσε ο κ. Παπαλάνης, μόλις στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, ζήτησε το Νομικό Πρόσωπο, που έχει την ευθύνη του Κολυμβητηρίου, να υπάρξουν εργασίες ώστε να λειτουργήσει το Καταδυτήριο.

Στο ερώτημα, γιατί δεν ξεκίνησε από πιο νωρίς αυτή η διαδικασία, η απάντηση του κ. Παπαλάνη ήταν «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα», προφανώς γιατί δεν περίμεναν, ότι θα συναντούσαν τόσα ιδιαίτερα θέματα στις παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο.
Αναποφάσιστη πάντως παραμένει και σήμερα η Δημοτική Αρχή και στο θέμα της αλλαγής των σωληνώσεων στην κύρια πισίνα, που κατά την έκφραση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη «είναι προ της έκρηξης».

Η μετάθεση του αρχικού χρόνου εκτέλεσης των εργασιών αποδόθηκε στις πιέσεις που υπήρχαν, για να παραμείνει ανοικτό το ιωνικό κολυμβητήριο.
«Μέλημά μας να δημιουργήσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση, που δεν κατέστη δυνατό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας. Το Νομικό Πρόσωπο που έχει πάντως την ευθύνη γιατί δεν ζήτησε από το 2020 ή από τις αρχές του 2021 από τις τεχνικές υπηρεσίες να μελετήσουν τη λειτουργία του Καταδυτηρίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης ζήτησε από την κοινωνία υπομονή, αφού όπως είπε «αν θέλουμε να κάνουμε έργα υποδομής, πρέπει να κάνουμε υπομονή.
Υπομονή για παράδειγμα πρέπει να επιδείξουν και οι επιχειρηματίες και οι λουόμενοι στην Κώμη, αφού το έργο ανάπλασης έχει ορίζοντα 10μηνου».

Συνέντευξη Δημοτικής Αρχής Χίου για έργα σε Ιωνικό Κολυμβητήριο

Αυστηρή κριτική στις αντιπολιτεύσεις, που “δεν ζήτησαν μια παρόμοια ενημέρωση από τεχνικές υπηρεσίες και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και έχυσαν πολύ μελάνι με σχόλια”, άσκησε ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης .
Χαρακτήρισε μάλιστα το αίτημα για μονοθεματική συνεδρίαση, προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, ως «θεατρική παράσταση». Στην οποία ο συνδυασμός της πλειοψηφίας δεν θα πάρει μέρος, πλην του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, του Προέδρου του Νομικού Προσώπου και του προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών, που θα παραστούν για να δώσουν απαντήσεις.
«Στοίχημά μας είναι να μη χαθεί ούτε ένα έργο. Φτιάχνουμε τη νέα Χίο μας», σημείωσε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζοντας ότι στους 20 μήνες, που απομένουν ως τις επόμενες εκλογές «δίνουμε τα ρέστα μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος