Κ. Χατζησταμάτης: Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση Υπουργείου για τους ιονιστές (video)

“Δεν είμαστε αρνητικοί στο θέμα της τοποθέτησης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα στις σχολικές αίθουσες, αλλά χρειάζεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, να οριστούν προδιαγραφές από το Υπουργείο παιδείας έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν τέτοιες δαπάνες”, σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Κωνσταντίνος- Βίκτωρας Χατζησταμάτης.
Υπεραμύνθηκε επίσης της δουλειάς που γίνεται στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή αναφέροντας τις σχετικές προμήθειες που έγιναν τόσο σε αντισηπτικά όσο και σε μάσκες (αρχικά χειρουργικές, τώρα των πιο υψηλής προστασίας) αλλά και σε self tests, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιο σχολείο χρειαστεί να παραδοθεί υλικό.

Μιλώντας με τη Μυρσίνη Τζινέλλη και το Θοδωρή Πυλιώτη, αναφέρθηκε και στο λόγο που έστειλαν σχετικό έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων, μαζί με τον Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, επισημαίνοντας ότι δεν καλύπτεται η σχετική δαπάνη για ιονιστές. Το θέμα προέκυψε με παράδοση 5 μηχανημάτων σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας.

Τελικά όπως αποδείχτηκε, τα μηχανήματα είχαν προορισμό το Μουσικό Σχολείο και δεν επρόκειτο για ιονιστές αλλά για αφυγραντήρες και μάλιστα δεν επιβαρυνόταν το σχολείο αφού επρόκειτο για δωρεά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος