Ικαρία: Το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων συζητήθηκε στην Βουλή (βίντεο)

Στην Βουλή των Ελλήνων συζητήθηκε χθες το θέμα των ελλείψεων παιδιάτρων στις δομές υγείας των νησιών Ικαρίας και Φούρνων.

Η ερώτηση κατατέθηκε από την βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μ. Κομνηνάκα η οποία τόνισε “…ο μοναδικός Παιδίατρος σε Δημόσια Δομή Υγείας των νησιών δεν επαρκεί να αντιμετωπίσει ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης των παιδιών. Ερωτάται ο Υπουργός: ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
– Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε αριθμό παιδιάτρων με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες μονάδες Υγείας της Ικαρίας και να καλύπτουν όλες τις ανάγκες υγείας των παιδιών, όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.
– Να αναπτυχθούν, να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο υγειονομικό κι άλλο προσωπικό, καθώς να εξοπλιστούν Κ.Υ, ώστε να παρέχονται πλήρως και δωρεάν όλες οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα παιδιά και σε όλο το πληθυσμό των νησιών της Ικαρίας και των Φούρνων”.
Στις απαντήσεις έδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες υγείας κ. Α. Γκάγκα είπε τα εξής: Για το ότι υπάρχει πρόβλημα Παιδιάτρου στην Ικαρία δεν φταίει η πολιτική της κυβέρνησης, ούτε περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, ούτε εμπάργκο στις προσλήψεις έγιναν… Υπάρχει πραγματικά ένα πρόβλημα στελέχωσης στην περιφέρεια γιατί στην Ελλάδα έχουμε μάθει να βλέπουμε ειδικούς γιατρούς. Είναι ένα τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα, που επεξεργαζόμαστε τώρα, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα καταστήσουν τις θέσεις σε απομακρυσμένα νησιά ελκυστικές για τους υγειονομικούς μας. Το ότι δεν είναι ελκυστικές το βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια και και υπάρχει ένα μεγάλο θέμα στελέχωσης Σε ορισμένες ειδικότητες αναζητούμε λύσεις στα πλαίσια του Εθνικού συστήματος υγείας για να δώσουμε οικονομικά, αλλά και επιστημονικά κίνητρα ώστε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον τους για τα νησιά, παράλληλα ιδιώτες παιδίατροι επισκέπτονται την Ικαρία μία και δύο φορές το μήνα… Η 2η υγειονομική Περιφέρεια έχει ένα δίκτυο τηλεϊατρικής, που είναι ήδη εγκατεστημένο και λειτουργικό και μπορούμε και παρέχουμε υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες μας σε πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες, ακόμα και στα πιο μικρά νησιά. Στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου π.χ., αν καταστεί αναγκαίο μπορεί να γίνει άμεσα επικοινωνία με παιδίατρο, επίσης μέσω τηλεϊατρικής πραγματοποιούνται στο νησί παιδοψυχιατρικά και αναπτυξιολογικά ραντεβού, υπάρχει μετακίνηση επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες, γίνονται προκηρύξεις των αναγκαίων θέσεων, οι οποίες προβαίνουν άγονες.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος