Ικαρία: Προσπάθεια αξιοποίησης των βοτάνων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.

Εκδήλωση για την προσπάθεια αξιοποίησης των βοτάνων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία, με ομιλήτρια την καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) και υπεύθυνη του Ινστιτούτου Μελέτης και Προώθησης των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών, Γαρυφαλλιά Οικονόμου.

Ικαρία: Προσπάθεια αξιοποίησης των βοτάνων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.Ανέπτυξε το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγησή της για την προστασία, την πιστοποίηση και την ανάπτυξη της καλλιέργειας της Ικαριακής ρίγανης, τις προοπτικές που δημιουργούνται για το μέλλον της και γενικότερα για τις δυνατότητες και το μέλλον των φαρμακευτικών, αρωματικών φυτών και βοτάνων του νησιού.
Ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, μίλησε για την ευαισθητοποίηση της δημοτικής αρχής στα θέματα προστασίας του πλούτου των Ικαριακών βοτάνων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, καθώς και για τη δέσμευσή του, της δημιουργία του Βοτανικού Κήπου σε δημοτική έκταση, έτσι ώστε να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν ποικιλίες της εν λόγω χλωρίδας. Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει σχετική θετική απόφαση.

Ικαρία: Προσπάθεια αξιοποίησης των βοτάνων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.
Ο κ. Κ. Σπανός μιλάει για το μοντέλο ανάπτυξής.

Το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ι.Μ. οικονομολόγος, Κων/νος Σπανός, μίλησε για την αναγκαιότητα προστασίας του πλούτου της χλωρίδας της Ικαρίας, παρουσίασε ένα μοντέλο ανάπτυξης της καλλιέργειας των βοτάνων, των φαρμακευτικών και των αρωματικών φυτών το οποίο βασίζεται στο σεβασμό της Ικαριακής φύσης, που θα αξιοποιεί τη τεχνογνωσία του Ινστιτούτου Μελέτης και Προώθησης των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών του ΓΠΑ, για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησης και της συνεργασίας των ενδιαφερομένων νέων και παλαιών αγροτών στους τομείς της συστηματικής καλλιέργειας, της προβολής και της προώθησης των προϊόντων τους.
Κλείνοντας εκφράστηκε η δέσμευση όλων των μερών για άμεση νέα συνάντηση (φυσικά ή διαδικτυακά) εντός του τρέχοντος μηνός, με στόχο την ανάπτυξη του Τομέα των Ενδημικών Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών και τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου Ικαρίας.
Είναι ένα θέμα ανοικτό όπου ανοίγει προοπτικές για τους νέους του νησιού αρκεί να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν όσους ζητήσουν την συνδρομή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος