Ικαρία: Μονάδα τεχνητού νεφρού από το νοσοκομείο

Στις 4/10/2017, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3437 Τεύχος Β΄) η τροποποίηση του οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας, ώστε στο Παθολογικό Τμήμα να εντάσσεται και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Με την τροποποίηση του οργανισμού δημιουργείται μια θέση ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ, ειδικότητας Νεφρολογίας και ανοίγει ο δρόμος για την τεχνική πλέον ολοκλήρωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Με συντονισμένες προσπάθειες στελεχών του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού, του Aν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, τη συνεχή στήριξη του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Στ. Βαρδαρού, του Βουλευτή κ. Δ. Σεβαστάκη, την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Ικαρίας και του Διοικητή κ. Στ. Καρδάση, του Νοσοκομείου Σάμου, της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ προχωράνε οι διαδικασίες για την υλοποίηση ενός μεγάλου (και τόσο απαραίτητου) έργου για την Ικαρία και τους Φούρνους. Παράλληλα σε συνάντηση (που έγινε την Δευτέρα 2/10) του διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας, του Επάρχου Ικαρίας και Φούρνων κ. Παν. Γενούζου και του δημάρχου του νησιού κ. Στ. Σταμούλου συζητήθηκαν οι τρόποι συμμετοχής των υπηρεσιών και των δύο μορφών τοπικής αυτοδιοίκησης στην τεχνική υποστήριξη της δημιουργίας της μονάδας Τεχνητού Νεφρού και του Αξονικού τομογράφου (μελέτες κτιρίων –χώρων που θα στεγάζουν τις παραπάνω μονάδες κ.α.).

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ